Eierkoeken

Benodigdheden
3 eieren, 150 gr. suiker,
1 zakje vanillesuiker, 1 snufje zout,
150 gr. bloem, 1 th. baksoda.

Bereiden
Oven voorverwarmen op ca. 170 graden Celsius. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker in een beslagkom luchtig. Dit duurt minimaal 6 minuten. Het beslag wordt witter en dikker. Bloem en baksoda zeven en door het beslag scheppen, ook het zout erdoor scheppen. Niet meer kloppen om de luchtige structuur niet kwijt te raken. Op een bakplaat bakpapier leggen en hierop een het beslag in 10 hoopjes verdelen. Laat wel ruimte tussen het beslag, want het loopt uit. Je hoeft geen cirkels te maken, dat gaat vanzelf tijdens het bakken. Ca. 15 minuten in de oven, de eierkoek is gaar als hij loslaat van het bakpapier en een
mooi kleurtje heeft. Mocht hij nog niet gekleurd zijn dan kun je de oven iets hoger zetten. Bak de eierkoek niet te lang, anders wordt hij droog.

Variatietip

Doe op elke eierkoek wat vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien) en bestrooi dit eventueel met wat poedersuiker.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.