Gevulde tomaat

Benodigdheden
4 tomaten, 1 ons gekookte rijst,
kleine halve winterwortel, 1 takje dille,
50 gr. tonijn op water, 2 el. yoghurt,
zout en peper.

Bereiden
Tomaten wassen en met een scherp mes een deksel van de tomaat afsnijden. Hierna met een lepel de tomaten voorzichtig uithollen. Strooi in elke lege tomaat een klein beetje zout. Tomaten op zijn kop uit laten lekken op een keukenpapiertje. Schil de winterwortel en rasp deze heel fijn. Vermeng de wortel met de rijst, tonijn en yoghurt. Was de dille en snij deze fijn. Voeg de
dille aan het yoghurtmengsel toe. Proef even en voeg peper naar smaak toe. Zout hoef je niet meer toe te voegen omdat dit al in de tomaat zit. Vul de tomaat met het yoghurtmengsel. Zet het kapje er half op en serveer maar.

Variatietip
1. In plaats van tonijn, kun je kipreepjes of hamreepjes gebruiken.
2. Voor een feestje kun je cherrytomaten of andere kleine tomaten gebruiken. Zo heb je snel een feestelijk, slank en heerlijk hapje.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.