Granola repen

Benodigdheden
200 gr. havermout, 1 blikje gecondenseerde melk,
100 gr. gemengde noten (ongebrand en ongezouten), 1 tl. kaneel,
2 el. kokosolie/2 el. roomboter, 1 tl. zout,
4 el. geraspte kokos,
25 gr. pompoen-/zonnebloem-/pijnboompitten
50 gr. cranberry’s/gojibessen/moerbeien/gewelde rozijnen.
Bereiden
Beboter een platte ovenschaal. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Smelt de kokosolie of roomboter en haal van het vuur zodra deze gesmolten is. Hak de noten grof. Meng in een grote kom de havermout met de noten, kaneel, zout, geraspte kokos, het fruit en de pitten door elkaar. Voeg de kokosolie/roomboter toe en roer dit goed door. Roer tot slot de gecondenseerde melk erdoor. Verdeel het mengsel in je bakblik en druk de bovenkant goed aan met de achterkant van een lepel. In de oven in circa 25 minuten bakken op 160 °C. Ca. 10 minuten in het blik laten afkoelen en daarna uit de vorm halen en in repen snijden. Af laten koelen in de koelkast en in folie zijn de repen ca. 1 week houdbaar. Je kunt ze ook invriezen.
 
Variaties
1. Je kunt de granolarepen dopen in gesmolten extra pure chocola.
2. Voeg chocolade schilfers toe aan het mengsel.
3. Je kunt de noten en pitten voor een extra knapperige bite, even kort in een koekenpan licht roosteren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.