Gulcan’s Turkse pizza

Benodigdheden voor deeg
250 ml. melk, 500 gr. bloem,
½ blokje verse gist, 1 tl. zout
Benodigdheden voor saus
200 gr. rundergehakt (Halal), 1 ui,
1 rode paprika, 1 gele paprika,
1 groene paprika, verse peterselie,
1 el. tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten,
1 tl. zout, zwarte peper,
ca. 50 ml. zonnebloem olie
sla, knoflooksaus en Turks brood.

Bereiding deeg
Verwarm de melk in een steelpan, niet laten koken. Doe de gist in een grote beslagkom en voeg langzaam de lauwwarme melk toe. Voorzichtig doorroeren tot de gist opgelost is in de melk. Doe het zout door de bloem en vermeng dit goed totdat er geen zout meer te zien is. Zout en gist gaan niet goed samen en kan een oorzaak zijn als het deeg niet goed rijst. Zeef de bloem en voeg beetje voor beetje de bloem bij de melk. Goed doorkneden met je handen. Zodra al het deeg toegevoegd is,nogmaals goed doorkneden tot het deeg los laat van de kant en je er een bal van kunt vormen. Dek de kom af met plasticfolie en zet deze minimaal 30 minuten warm weg om het deeg te laten rijzen. Langer mag ook.
Maak in de tussentijd de saus klaar. Paprika wassen, zaden eruit halen en in stukken snijden. Ui pellen en in grove stukken snijden. Paprika, ui in de blender doen met tomaten uit blik en peterselie zonder steeltjes. Alles in de blender fijnmalen. In een kom doen en het gehakt, de olie, peper, zout en tomatenpuree toevoegen.
Zodra het deeg gerezen is, neem je een pluk deeg en rol dit uit met de deegroller tot ongeveer pannenkoekdikte. Voeg wat bloem toe om te voorkomen dat je deeglapje vastplakt. Daarna smeer je een eetlepel gehaktmengsel op het deeg en bak dit in de pizzapan/hapjespan of oven tot de onderkant licht bruin is en het gehakt gaar is. Oven ca. 15 minuten op 200 graden Celsius. Serveer de Turkse pizza (Lacmacun) met knoflooksaus en sla. De rest van de saus kun je eten met het Turks brood. Eet smakelijk.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.