Pompoensoep

Benodigdheden
1 kleine pompoen, 2 wortelen,
1 teentje knoflook, 2 uien,
1 tl. kerriepoeder, 1 liter kippenbouillon,
2 el. olijfolie, 1 stukje kipfilet,
peper, zout,
een scheutje kookroom, pijnboompitten voor de garnering.

Bereiden
Snij met een scherp mes de pompoen in 4 stukken. Snij daarna elk stuk nog een keer doormidden en haal de zaden en draden uit de pompoen en haal de schil eraf. Snij vervolgens de pompoen in kleine blokjes van ca. 2 cm. Ui, knoflook schillen en in kleine stukjes snijden. Wortel schillen en in kleine plakjes snijden. Doe 1 el olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en de wortel. Voeg de kerriepoeder toe en laat dit even mee fruiten. Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze even meebakken. Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken. Bak in de tussentijd de kipfilet in een 1 el. olie bruin aan beide kanten. Snij de kipfilet in kleine reepjes en zorg dat de kipfilet doorbakken is. Doe daarna de soep in een blender en mix de soep net zo lang tot alles gepureerd is en de soep vrij van klontjes is. Voeg dan de kipfiletreepjes toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel een beetje suiker of zoetstof. Schenk de soep in een kom en serveer met een scheutje kookroom en een paar pijnboompitten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.