Schelvis Stroganoff

Benodigdheden
600 gr. schelvis (of kabeljauw), 300 gr. rijst,
citroensap, 2 kleine uitjes,
1 th. kappertjes, 4 dl. visbouillon,
1½ el. met water aangemaakte maïzena, 2 el. tomatenpuree,
1 th. mosterd, 1 th. paprikapoeder,
zout, versgemalen zwarte peper,
3 middelgrote augurken, gehakte peterselie.

Bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Visfilet in blokjes snijden en marineren met zout en citroensap. Twee uitjes in blokjes snijden en samen met de kappertjes in de hete bouillon leggen en 5 minuten mee
laten koken. Het vocht afbinden met de maïzena (vuur laag zetten). Het vocht op smaak brengen met tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder, zout, peper en citroensap. De in blokjes gesneden vis toevoegen. Augurken in reepjes snijden en aan de saus toevoegen. Dit 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken. In de tussentijd de rijst afgieten en nog even met een deksel op de pan
laten nagaren (vuur is uit.) Dan de rijst in een serveerring of vorm doen, zachtjes aandrukken met de achterkant van een lepel. Rijst op elk bord storten en de saus hierbij scheppen.

Variatietip
1. In plaats van vis kun je voor dit gerecht ook kip of kalkoen gebruiken. Gebruik dan kippenbouillon in plaats van visbouillon.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.