Wie is Bea Pols

Persoonlijk. Ik ben Bea Pols (geboren in 1965) uit Heerhugowaard. Al 40 jaar ben ik zeer geïnteresseerd in gezonde voeding, diëten en afvallen. Dit kwam in eerste instantie door mijn eetstoornis. Volgde veel diëten en cursussen en opleidingen die met voeding en afvallen te maken hadden. Moeder van twee gezonde kinderen die al de deur uit zijn. Woog ooit 120 kilo. Afgevallen met mijn eigen methode. Eet voornamelijk vegetarisch en af en toe een stukje biologisch vlees of vis.

Afslanken en persoonlijke groei

Bea’s Afslankmethode en kookjuf. Bedrijf gestart in 1997 als gewichtsconsulent. Al snel vroegen mijn cliënten of ze iets op papier mee mochten om thuis nog eens na te lezen. Zo ontstond een cursusmap van 100 A4tjes. Al deze teksten schreef ik zelf, in de avonduren als de kinderen in bed lagen. Mijn eerste boek verscheen in 2003. In 2005 volgde een afslankboek voor kinderen. Beide boeken werden opgenomen in de bibliotheek in Nederland en Vlaanderen en zijn een aantal keren herschreven en herdrukt. Ook een stuk of tien weekmenu magazines geschreven en artikelen voor diverse bladen over afslanken en gezonde voeding. Na het publiceren van mijn afslankboek voor kinderen kwam de vraag vanuit basisscholen voor gezonde kooklessen voor kinderen. Dit heb ik 9 jaar met veel plezier wekelijks op diverse scholen gedaan. Ook gaf ik kookworkshops voor volwassenen en heb ik diverse diploma’s behaald. Het vak Voeding is altijd in beweging.

Beëindiging bedrijf en start Compleet Gezond. In 2016 verloor ik de rechtszaak over plagiaat. Ik werd veroordeelt tot het betalen van de proceskosten van de tegenpartij. Door alle negatieve aandacht bleven de inkomsten uit en bleek doorgaan met het bedrijf zinloos. Terwijl ik gelijk had, een rechtszaak verliezen, met een schuld opgezadeld worden en mijn bedrijf kwijt raken deed heel veel pijn! Ik kreeg een burn-out. Het bedrijf was dood en stiekem wilde ik dat ook. Gelukkig heb ik lieve mensen om me heen en heb ik ook dit overwonnen. Ik heb een revalidatietraject doorlopen voor mijn rugklachten en bekkeninstabiliteit. Ik heb geaccepteerd dat deze niet meer 100% zullen herstellen. Compleet Gezond was de naam van mijn gezondheidsradioprogramma wat ik 3 jaar met veel liefde gepresenteerd heb voor een aantal lokale omroepen. Ik streef voor mezelf altijd naar Compleet Gezond. Weet dat ik mijn fysieke beperkingen heb, maar kan er ondertussen prima mee omgaan. Heel fijn om weer aan het werk te zijn en ik maak nu een podcast, oude liefde roest niet.

Tsering Woeser Tibet.nu 2009

Schrijven is mijn hobby en deel van mijn werk. Verbaal ben ik niet altijd zo assertief. Vaak denk ik na het gesprek, ik had dit moeten zeggen, of dat. Ik ben een echte schrijver en kan me beter uiten op papier of in een blog. Had ik als kind ook al. Op de MAVO won ik een schrijfwedstrijd bij Nederlandse les en dat gaf mij een kick. Eindelijk was ik ergens goed in. Niet alleen was ik er goed in, ik vond het ook leuk. Het gaf me rust in mijn hoofd. Vanaf de jaren 80 heb ik een grote liefde voor de geneeswijze uit Tibet. Dit kwam tijdens mijn studie natuurgeneeswijze. Toen Tibet.nu een eigen blad uit wilde geven, was ik bij de oprichting van het blad betrokken, zat in de redactieraad en schreef teksten over de geneeswijze uit Tibet. Helaas ging het blad ter zielen. Ik volgde als hobby een cursus korte verhalen schrijven. Vanaf mijn 18e jaar droomde ik ervan om ooit een boek te schrijven. Geen idee waarover dat boek zou gaan, de droom was er. En die droom kwam uit. Dat pakt niemand mij meer af!

Roze waterlelie uit mijn vijver

Andere hobby’s. Ik heb een brede interesse in gezondheid. Onder de rook van Rotterdam geboren, maar toch van jongs af aan al een echte Ajacied, muziekliefhebber en Korea/Azië fan. Gek op koken en eten! Hou van dieren, planten en bloemen. Ik heb een kater Freddie, een garnalenaquarium en een kleine vijver. In mijn tuin staan veel hortensia’s. Ik ben lid van Schrijvenswaard.